A tested számtalan okból fáradhat el. Mégis, amikor kimerültnek érzed magad, egyáltalán nem biztos, hogy a tested fáradt. A lélek legalább annyira kimerülhet, mint a test. Hogy milyen jelek figyelmeztetnek erre? Íme a legjellemzőbb 13.



Az alvás önmagában nem segít, amikor lelki kimerültséget érzel. Az is előfordulhat, hogy valójában nem tudod pontosan, mi a gond veled, csak azt érzed, valami megbillent benned. Amikor a lelked fáradt, hiába eszel, hiába figyelsz a testedre, mégis enerváltnak, kedvetlennek érzed magad. Az is lehetséges, hogy alszol nyolc órát, idejében ébredsz, mégis fizikai fáradtságot érzel.

Ha úgy gondolod, hogy a lelked kimerült, érdemes ennek az okát mielőbb kiderítened. Betegségekhez is vezethet ugyanis a lelki kimerültség. Csak kevesen vannak, akik tudatosan figyelnek a lelkük hangjára, akik maguk is felismerik a jeleket. Segítségül felsoroljuk a legjellemzőbbeket. Olvasd el figyelmesen a listát, ha bármelyiket tapasztalod magadon, akkor itt az ideje, hogy lelki és testi egészséged érdekében nagyobb változtatásokat tégy az életedben.

13 jel, hogy a lelked kimerült

 1. Nem szereted magad.
 2. Ragaszkodsz azokhoz az emberekhez, akik semmi jót nem tesznek veled, akik elveszik az energiádat, akikkel mielőbb érdemes lenne megszakítanod a kapcsolatot.
 3. Még mindig ragaszkodsz olyan dolgokhoz is, amelyek pedig már nem szolgálnak téged.
 4. Akkor is igent mondasz, amikor pontosan tudod, hogy nemmel kellene válaszolnod.
 5. Másokat helyezel a saját igényeid elé.
 6. Magadhoz sem vagy őszinte.
 7. Hagyod, hogy mások kihasználjanak, visszaéljenek a kedvességeddel.
 8. Még mindig megteszel olyasmit is, ami ellenkezik a céljaiddal.
 9. Nem tudod elengedni a múltat.
 10. Rettegsz a jövőtől.
 11. Zűrös az életed.
 12. Nem vállalod a felelősséget, kifogásokat keresel, amikor valami helytelen dolgot tettél.
 13. Nem tanulsz a hibáidból.

Ezt teheted, amikor kimerült a lelked

A felsoroltak rendkívül károsíthatják a lelkedet, könnyen depresszióhoz vezethetnek. Amikor a lelked kimerült, lehetőség szerint minél többet próbálj meg pihenni, lazítani. Próbálj meg olyan dolgokat tenni, amelyek örömmel töltenek el. Az öröm, a szeretet érzése ugyanis üzemanyagként hat a lelkedre.

Hogy ismét feltölthesd magad, érdemes minél többet meditálnod vagy sétálnod a természetben. Az illóolajos, lazító masszázs, de akár a szaunázás is csodákat tehet. Bármit is próbálsz, a lényeg, hogy érezd jól magad, hogy figyelj a belső érzetekre. A feltöltődés nem halad egyik napról a másikra, hiszen az sem egyik napról a másikra történt, hogy idáig jutottál. Engedd meg magadnak a lazítást, engedd meg magadnak a feltöltődést. A zenehallgatás, a tánc, a mozgás szintén sokat segíthet, hogy hangulatod minél előbb a régi lehessen.

Via nlcafe

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!