Hamarosan közel 4,5-szeres nyugdíj fog járni ezeknek a magyar nyugdíjasoknak.A HVG.arról tudósít, hogy egy olyan törvényjavaslatot nyújtottak be, amely egy új művészjáradékot vezetne be, ez pedig olyan elismert 65 év feletti művészeknek járnak, akik már nem vesznek fel jövedelem kiegészítést. 65 éves koruktól egészen életük végéig azok a művészek, akik korábban magas elismerésben részesültek, jogosultak lehetnek a legkisebb nyugdíj 4,25-szörösét jelentő művészjáradékra.


Balog Zoltán törvényjavaslata érintené a Nemzet Színészeit vagy a Magyar Művészeti Akadémia tagjait. Jelenleg a legkisebb nyugdíj 4,25-szöröse is csupán 121 ezer forint.

Ez a lépés annak köszönhető, hogy sok művész panaszkodott arra, az utóbbi időben hogy, nevetségesen és megalázóan alacsony nyugdíjat kapnak.Utoljára Koós János vallotta be, hogy milyen kevés nyugdíjat kap.

Idén Demjén Ferenc és Lang Györgyi is nyilvánosságra hozta, hogy milyen kevés a nyugdíja, de nem titkolja Nagy Feró sem, és a Kossuth díjat kapott Bródy János sem, hogy nem lehet megélni az időskori juttatásból.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!