Nem lesz idén havazás?Az idő­já­rási mé­ré­sek kez­dete óta mért három leg­for­róbb év egyike lesz va­ló­szí­nű­leg a 2017-es esz­tendő: eny­hé­nek ígér­ke­zik a no­vem­ber, de­cem­ber­ben pedig talán egy­szer fog esni a hó.

Sokakat foglalkoztat már most is a kérdés, hogy vajon fehér karácsonyunk lesz-e idén. Kis utánajárással döbbenetes adatokat találtunk: az Accuweather nemzetközi meteorológiai portál hosszú távú előrejelzése nem kecsegtet sok jóval:

csupán egy napra, december 23-ára ígér hóesést!

A melegebb télre és szokatlan időjárásra már az ENSZ meteorológiai szervezete is felhívta a figyelmet a napokban: a szakemberek szerint ugyanis 2017 lehet zsinórban a harmadik legforróbb év 2015 és 2016 után. A január elejétől szeptember végéig tartó időszakban a globális átlaghőmérséklet közel fél Celsius-fokkal volt magasabb az eddigi átlagnál, a felmelegedés pedig hatással lesz az idei télre is. Ha pedig hihetünk az elismert nemzetközi portálnak, akkor sajnos búcsút inthetünk idén a hónak és nem lesz fehér karácsonyunk…

A tél enyhe idővel indul egész Európában, a késői szezonban lehet majd hidegebb Közép-Kelet-Európa egyes részein

- hívta fel a figyelmet Alan Reppert, az Accuweather vezető meteorológusa.

Forrás: Accuweather

A szakember elmondta: az átlagosnál magasabb lesz a hőmérséklet decemberben és januárban is, hó pedig alig lesz a kontinensen.

Azok, akik szeretik a hideget és a havat, a tél második feléig kell hogy várjanak. Az Alpok sípályái valószínűleg tavaszig nyitva lesznek majd

– mondta a meteorológus.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!