Ezt neked is ki kell próbálnod!Sokan nyúlnának a tápoldatokért, mikor a telelés után a muskátlitöveket rendbe teszik. Ez nagy hiba lenne. Az első lépés, hozzuk ki telelőhelyükről ebben a szép, fagymenetes tavaszban a muskátlikat.

Tisztítsuk meg őket, a gyökerek elhalt részét vissza kell metszeni. Készítsük már időben elő a ládáikat. Azt felejtsük gyorsan el, hogy a kertbe kiültetjük őket. A szomszédom elmondta virágföldet vásároljuk nekik, de még jobb, ha speciális muskátliföldbe veszünk. Ezt a talajt öntsük körbe óvatosan a muskátlitövek köré, nyomkodjuk le és öntözzük be. A muskátlik igénylik a lágy vizes öntözés. A kemény vagy a hideg víz tönkreteszi növényünket.

Tegyük a ládákat és a cserepeket árnyékos helyre. Fokozatosan, olyan egy hét alatt kell a napfényhez szoktatni őket. Majd ezután pakolhatjuk arra a helyre a muskátlikat, ahol egész nyáron virítanak majd. Az állómuskátliknak a napos terület lesz a megfelelő, a futók a félárnyékosat kedvelik inkább.

Az új talajuk tápanyagban gazdag, így tápoldatos vízzel locsolni most teljesen felesleges. Virágzásban kéthetente kell neki a tápanyagpótlás, hogy egészen szeptember végéig neveljen újabb és újabb bimbókat.

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!