41 éve hogy megnyitotta kapuit a Skála amelynek több gyönyörű reklámarca is volt!
Skála Budapest Szövetkezeti Nagyáruház 1976. április 3-án nyitott meg Budapesten, amely különleges színfoltot jelentett akkoriban, hiszen a hetvenes-nyolcvanas évek során a kiskereskedelmet leginkább a hiánygazdaság jellemezte. Mintegy tíz évvel később, 1984-ben adták át a másik Skála áruházat Budapesten, ez volt a Skála Metró.

Képes összeállításunkban megnézheted a leghíresebb Skála-lányok egykori fotóit, és azt is eláruljuk, hogy mi történt velük azóta. 

1976-ban Komjáthy Ágnes lett a Skála első reklámarca. Hét évig látta el ezt a feladatot, de a mai napig Skála Ágiként emlegetik. 2007-ben ott volt a budai Skála áruház épületének lebontásánál is. Idén ünnepelte 64. születésnapját.

Pászti Lilla 1957-ben született Turán. Táncművészként végzett, majd az Állami Népi Együttes tagja lett. 1984-től volt a Skála Metró reklámarca. 1988-ban A dokumentátor című filmben tűnt fel. Az utóbbi években kerüli a nyilvánosságot.

Kruppa Judit 1985-ben Molnár Csilla szépségkirálynő első udvarhölgye lett. Tíz éven át volt a Skála reklámarca, később műsorvezetőként és egy női magazin főszerkesztőjeként is dolgozott. Visszavonult a nyilvánosságtól, jelenleg lakberendezőként dolgozik, emellett két fiú édesanyja.

Hajós Judit a hetvenes évek végén már az Ez a divat címlapján szerepelt, de Skála-lányként is sokan szerették. 1988-ban feltűnt a Zenebutikban, egy évvel később pedig a Modell Trió nevű zenekar tagja lett. Évtizedek óta nem modellkedik, jelenleg egy reklámcég értékesítőjeként dolgozik.

Halász Klári az erdélyi Szilágysomlyóban született. A nyolcvanas években lett belőle Skála-lány. Interjút évtizedek óta nem adott, és kerüli a nyilvánosságot, ezért szinte semmit sem lehet róla tudni.