A szakértő elmondja, mit miért csinálsz: most megtudhatod!
Donna Dawson a behaviorizmus tudományának szakértője azt elemzi, hogy a viselkedésünk és szokásaink hogyan jellemeznek minket. Úgy gondolja, hogy minden ember beleillik az egyik kategóriába.

Első kategória:

-          Vannak drága és különleges ételeid és italaid, amik általában látható helyen vannak, de szinte sosem nyúlsz hozzájuk, mert „várod az alkalmat”.

-          Vannak gyertyáid látható helyen, de csak ritkán, vagy sosem használod őket.

-          Vannak kedvenc használati tárgyaid, mint törölköző, szalvéta, étkészlet, pohár stb, de inkább nem használod őket.

Ez a típus hajlamos kényelmesen és lazán viselkedni az otthonában, ha egyedül van, de mindig ügyel, hogy jó benyomást keltsen a látogatókban. Ami azt illeti, nekik mindig fontos a jó benyomás keltése, a pozitív látszat megteremtése.

Keményen és kitartóan hajlandóak küzdeni, hogy megkapják, amit akarnak. Nekik a nyomás hozza igazán előtérbe a kreativitásukat. Ám szeretnek és tudnak is lazulni, a megfelelő környezetben. Az idő viszont könnyen kicsúszhat a kezükből.

Csak akkor csinálnak házimunkát, ha nagyon muszáj, de ha látogatók jönnek, akkor odateszik magukat. A lakásukat a legszebbnek akarják mutatni, és tudják, hogy a kis dolgok teszik a nagy benyomásokat.

Második kategória:

-          Még mindig megvan a kedvenc gyerekkori játékod, vagy hasonló régi emlékek.

-          Még mindig tartogatsz olyan ruhákat, amiket már vagy 10 éve nem vettél fel, és valószínűleg nem is fogsz egyhamar.

Ezek a személyek gyakran szentimentálisak olyan tárgyakkal, mint a parfüm, művészet, zene, és az inspirációjukra hallgatnak, amikor a lakást díszítik, vagy valami kreatív dolgot csinálnak. A megérzések fontos helyen állnak az életükben.

Ők hajlamosabbak, hogy csendesek és nyugodtak legyenek, megfigyeljék az életet és magukat, miközben gyakran vannak romantikus és nosztalgikus érzéseik. Az emberek fontosak a számukra, és a barátságba is sok odaadást fektetnek, remélvén, hogy egyszer majd ők is visszakapják ezt.

Ha valaki évente legalább egyszer átnézi a régi fotókat, akkor az ők. A múlt is ugyan olyan fontos nekik, mint a jövő. Ha valakitől kapnak egy szép és őszinte levelet, főleg, ha az szerelmes, akkor azt is megőrzik természetesen.

Harmadik kategória:

-          Általában nincs elég hely a polcaidon a képeknek és dísztárgyaknak.

-          De még így is veszel még egyet, ha valami megtetszik.

Magabiztos, társasági emberek, akik szeretnek felfedezni. Imádnak másokkal lenni, és tapasztalatokat megosztani. Az otthon az egyik eszköze számukra, hogy tárolják és bemutassák az ereklyéket, amiket utazásaik során „vadásztak”.

A lakásukat úgy alakítják, hogy aki meglátogatja őket, úgy érezze, hogy barátságos környezetbe került. Ezért gyakoriak a köszöntésre szolgáló kedves kis tárgyak náluk, mint például egy felírat az ajtón, vagy a lábtörlő az „Isten hozott” szöveggel.

A kiegyensúlyozott életben hisznek. Keményen kell dolgozni, és keményen kell szórakozni. Mindenben a lehetőséget keresik.

Negyedik kategória:

-          Szeretsz mások lakásában újrarendezni cipőket, megigazítani valamit, megnyomkodni a párnát stb…

-          A szemed rááll a rendre, és azt is követed.

Nem meglepő módon ők azok, akiknek a rend és tisztaság van a központi helyen. Ha minden a helyén van, akkor tudnak igazán pihenni. Keményen és pontosan dolgoznak, megbízhatóak. Nem szoktak késni, és ritkán várják meg, hogy a lakásukban összegyűljön a por.

Sokra szokták vinni a kitartó munkájukkal, gyakori, hogy hozzájuk fordulnak segítségért, ha baj történik.