Napos hétvégénk lesz de utána...Anticiklon helyezkedik el a Kárpát-medence fölött, nyugat felől egyre melegebb levegő érkezik térségünk fölé. Ennek hatására szombatonfolytatódik a napos idő, erősödik a nappali felmelegedés mérte. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű. Késő estére 14 és 19 fok közé hűl le a levegő. Hajnalra szeszélyes területi eloszlásban általában 4 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet, de a fagyzugos helyeken 1, 3 fok is lehet - írja az OMSZ.

Vasárnap az anticiklon keleti peremén hidegfront vonul. A Kárpát-medence északkeleti részére beszivárog a front mögött érkező hideg légtömeg, viszont a nagy része a Kárpátokon kívül marad. Emelő hatása miatt azonban megnő a záporok, zivatarok kialakulásának esélye.

Vasárnap a sok napsütés mellett gomoly- és fátyolfelhők képződnek, és az ország északkeleti harmadán, illetve az Alpokalján néhol zápor, zivatar is kialakulhat. A déli, délnyugati szél északnyugatira, nyugatira fordul, és időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban többnyire 4 és 10 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken 1, 3 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű.

Hétfőn eleinte napos idő lesz, majd a déli óráktól erőteljes a gomolyfelhő-képződés, és zápor, zivatar is várható. Szélerősödés főként zivatarban lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között várható.

Kedden eleinte több lesz a felhő, majd napközben már gyengébben és erősen felhős időszakok egyaránt lesznek. Kezdetben több helyen, majd egyre inkább keleten valószínű zápor. A nyugati, északnyugati szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet a prognózis szerint 19 és 24 fok között lesz.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!