Minden nagyszerű dolog valójában egyszerű!A sütőtök édeskés, de mégsem markáns ízű. Így szinte bármilyen erőteljes ízzel kiválóan harmonizál. Merjünk bátran kísérletezni!

A sütőtököt először alaposan mossuk meg, majd töröljük le. Mindkét végét vágjuk le egy ujjnyi vastagon, majd hasítsuk ketté és magozzuk ki. Ezután vágjuk kisebb szeletekre. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd a sütőtök szeleteket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe. Megszórhatjuk sóval és borssal, majd tehetünk rá rozmaringot és kakukkfüvet. Merészek ízesíthetik fokhagymával is. Amennyiben a tököt meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, remek ízt kapunk végeredményként. Süssük legalább másfél órán keresztül, hogy a sütőtök megpuhuljon, majd emeljük a sütőt 220 fokra. Körülbelül 10-15 perc alatt süssük pirosra a szeleteket.

Tipp: Sokan édesen szeretik, így cukrot szórnak sütés előtt a tök tetejére. Íze tényleg édesebb lesz, ám diétázóknak ez egyáltalán nem ajánlott! Ők csurgathatnak mézet a tökre, ami ugyanúgy édesebb lesz a sütőtök, de kap egy kellemes aromát is.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!