Ez várható!Vasárnap az ország keleti felén és a Dunántúl délkeleti tájain fordulhat elő hószállingózás, havazás, kezdetben azonban a Tiszántúlon még havas esőre is számítani kell, ugyanakkor nyugaton szakadozottabbá válik a felhőzet a délutáni órákban.

Nyugaton, északnyugaton és északon megélénkül, néhol megerősödik az északi-északnyugati szél. Hajnalban -6 és +2, napközben -1 és +4 fok között alakul a hőmérséklet. Kettősfronti hatás érvényesül.

Hétfőn a Dunától keletre helyenként kialakulhat hószállingózás, gyenge havazás, nyugaton, északnyugaton viszont eső, havas eső lehet jellemző. A nyugati-délnyugati szél többfelé megélénkül. Hajnalban 0 és -7 fok között alakul a hőmérséklet, ám a havas, derültebb tájakon ettől hidegebb is lehet, napközben -1, +5 fokot mérhetünk.

Kedden már több napsütésre számíthatunk, eleinte lehet nyugaton, délnyugaton kisebb eső, havas eső. A helyenként szeles időben 2-7 fok valószínű.

Szerdán és csütörtökön csapadék nem várható, sokfelé hosszabb napos időszakokra számíthatunk, de csütörtökön tartósabban ködös tájakkal is találkozhatunk. Veszít erejéből a szél. Délutánonként 5-9 fokot mérhetünk, de a havasabb, ködösebb tájakon csak 0-3 fokra számíthatunk.

Pénteken a napos időszakokat felhősödés zavarhatja meg, 9 fok körül lehet a csúcshőmérséklet.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!