Már csak ennyit kell várnunk az enyhülésre!Péntekig nagyon durva lesz, aztán még 10 napig 30 fok feletti maximum hőmérsékletekre készülhetünk Magyarországon, látható az Időkép diagramján. Két hétig tehát még biztosan tűrnünk kell a meleget. Akkor aztán - ahogyan az nagyon sokszor lenni szokott augusztus 20. után - hirtelen zuhan jó pár fokot a hőmérők higanyszála, és 21-25-fokos maximumok következnek.

Ami pedig az előttünk álló napokat illeti, nem fogunk fázni. Kedden a Dunától keletre lehet zavartalanabb a napsütés, a Dunántúlon napközben erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, itt egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. Északnyugaton megélénkülhet a délkeleti szél. Délután 31-35 fokot mérhetünk. Szerdán napos, gomolyfelhős időre készülhetünk. Egy-egy kisebb záporra, zivatarok kialakulására elszórtan még van esély. Többfelé élénk, északnyugaton erős lehet a déli-délkeleti szél. Délután 32-36 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet.

Csütörtökön kevés felhő, sok napsütés várható. Számottevő csapadék nem valószínű. A délkeleti szél ismét többfelé megélénkülhet. A legmelegebb órákban 33-36 fok közötti maximum-hőmérsékletre van kilátás. Pénteken is folytatódik kánikula, majd északnyugat felől erős széllel, záporokkal, zivatarokkal egy hidegfront érheti el térségünket.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!