Ezekre a megyékre adták ki a riasztást!Az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében ezt írta.

Az OMSZ jelentés eszerint brutális ítéletidő várható, mely szombat délutántól fog eluralkodni az országon.

Hatalmas havazás lesz egyes helyeken, máshol nagy esőzés várható.

A sok eső miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki figyelmeztetést. 

Kiemelték még, hogy északkelet felől egyre nagyobb területen havazásba, az Alföldön ónos esőbe, fagyott esőbe válthat a csapadék halmazállapota. 

Az ónos eső veszélye miatt Baranya, Békés, Csongrád és Tolna megyére elsőfokú, Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a másodfokú figyelmeztetést is kiadták.

Időszakos havazás mellett jelentős mennyiségű ónos eső vagy – bizonytalan módon – fagyott eső eshet az éjféli órákig.

A havazás miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki figyelmeztetést. 

Emellett az ország nagy részén hófúvásra is figyelmeztetnek. Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyére a másodfokú figyelmeztetést is kiadták.

Erős hófúvásra az Északi-középhegységben, annak előterében, kiemelten a Bodrogközben lehet számítani.

Ezeken a részeken viharos széllökések is valószínűek 

OSZD MEG másokkal is hogy értesüljenek róla!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!