Ezek után nem vitás!Minden rémisztgetés ellenére kiderült, hogy több mint két évtizede nem tapasztalt mértékben csökkent a regisztrált bűncselekmények száma Németországban tavaly. Erről a Welt am Sonntag című vasárnapi német lap írt, a 2017-es rendőrségi bűnügyi statisztika (PKS) alapján, amelyet május elején mutat majd be Horst Seehofer belügyminiszter.

 A kimutatás szerint tavaly 9,6 százalékkal, 610 542 esettel csökkent a regisztrált bűncselekmények száma az egy évvel korábbi 6 372 562-höz képest. Ez a legnagyobb mértékű csökkenés, amióta 1993-ban bevezették az 'össznémet' PKS-t - mondta a lapnak Oliver Malchow, a legnagyobb német rendőri érdekvédelmi szervezet, a Rendőrség Szakszervezetének (GdP) elnöke.

A bűncselekménnyel gyanúsított személyek száma 10,5 százalékkal 2,11 millióra csökkent. Közöttük 736 265 személynek nem volt német állampolgársága. A nem német gyanúsítottak száma így 22,8 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest. 

A német lakosság biztonságérzetét azonban az utóbbi években érezhetően rontotta a lakásbetörések számának emelkedése, ami a hatóságok szerint részben a határok nyitottságát kihasználó kelet-európai bandáknak tulajdonítható

Csökkent az erőszakos bűncselekmények száma is, 2,4 százalékkal 188 946-ra, ezen belül a súlyos testi sértések száma 2,1 százalékkal 137 058-ra mérséklődött.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!