Íme a részletek!Nyugdíjasok hadserege fog dolgozni a magyar gazdaságban kevesebb mint egy éven belül, ha teljesülnek a kormány tervei. Megkönnyíthetik a nyugdíjas-szövetkezeteken kívüli munkavállalást is.

Az eddig megalakult nyugdíjas-szövetkezetek - amiknek 3000 tagja van - több száz vállalkozással kötöttek szerződést. Ezek értéke elérheti az egymilliárd forintot - számolt be Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős miniszter. A kormány azt szeretné, ha a jövő nyárra a jelenlegi 76-ról százra bővülne a szövetkezetek és 130 ezerre a tagjaik száma. A szerződéseik értéke így 40 milliárd forintra mehet fel.

Hosszabb távon arra számít a kormány, hogy 800 ezer nyugdíjas szorgoskodhat a magyar gazdaságban a szövetkezeti rendszernek köszönhetően. Ha ezt a számot elérik, akkor már 350 milliárd forint lehet azoknak a szerződéseknek az értéke, amiket ezek a szövetkezetek kötnek.

A rendszert az első hónapok tapasztatalai alapján felülvizsgálják, és várhatóan lehetővé teszik, hogy az egészségügyben és az oktatásban is megjelenjenek a szövetkezeti nyugdíjasok.

A Népszava beszámolója szerint azt is megvizsgálják, hogyan könnyíthetnék meg a nyugdíjasok szövetkezeteken kívüli, tehát a munka törvénykönyve alá tartozó foglalkoztatását.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!