Aradszky Lászlóra emlékezünk - Videó
Aradszky László magyar popipar első aranylemezes énekese volt.

Az énekes a köztudatba 1966-ban a Magyar Rádió Made in Hungary hangversenyén robbant be, ekkor lett első helyezett az azóta legendássá vált 'Isten véled édes Piroskám' című versenydallal, ezt követően lemezeit elkapkodták. Igy ő lett a magyar hanglemezgyártás történetének első aranylemezes énekese, ez 100 ezer eladott példányt jelentett.

A vasárnap elhunyt énekes 1935. szeptember 20-án született Budapesten. Az ’50-es évek végén az Országos Szórakoztatózenei Központ stúdiójában, a ’60-as évek elején a Magyar Rádió Tánczenei Stúdiójában tanult.

1963-ban a Magyar Rádió Tessék választani! könnyűzenei versenyén megosztott első helyezést nyert Még ide-oda húz a szív című dalával.

Az 1967-es fesztiválon az 'Annál az első ügyetlen csóknál' című dallal a második helyezést érte el, előadói díjat nyert, első nagylemeze 1969-ben jelent meg.

A ’70-es években eltűnt a nyilvánosság elől, külföldön koncertezett. 1986-ban tért vissza az Újra itt vagyok címmel nagylemezzel.

Dalait Dobos Attila, S. Nagy István, Szenes Iván írta, 1997 óta pedig Kaszás Péterrel dolgozott.

Számtalan európai országban is fellépett, de járt a tengerentúlon Kanadában, Amerikában, de Ausztráliában is.

Több, mint hárommillió lemezt adott el ötven éves pályafutása során - ezt maga mondta egy interjúban.

2002-ben Záray-Vámosi Díjat, 2014-ben Szenes Iván-díj kapott. 2003-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki. 2016-ban Arany Hangjegy Életműdíjjal ismerték el munkásságát.