Ez hihetetlen....
Ijedt nő kérte a miskolci mentők segítségét kedden reggel. A telefonáló elmondta, hogy hirtelen megindult nála a szülés és egy közterületi mosdóban életet is adott gyermekének. A mentésirányító a legmagasabb prioritásba sorolta a segélykérést.

Azonnal elindult a mentőhelikopter és két másik egységet is indítottak az újszülött és az édesanya ellátására. Szinte le sem tették a telefont, amikor a helyszínen landoló helikopter visszajelzett, hogy a helyszínen nem várja őket senki és a járókelők sem tudnak hasonló eseményről. A többi egység is megérkezett, mire a mentésirányító ismét elérte a bejelentőt, aki sokáig nem vette fel a telefont. Végül sikerült elérni a nőt, aki úgy tett, mintha fogalma sem lenne a segélykérésről.

Kiderült a felnőtt nőről, hogy csak „csínytevésnek szánta” a bejelentést, ami miatt a mentők komoly erőket mozgósítottak. Az irányításon dolgozók és a helyszínre riasztott mentők óriási megdöbbenéssel vették tudomásul, hogy egy ízetlen, tréfának legkevésbé sem mondható telefon miatt feleselgessen mentek ki. A helyszínre nemcsak a mentőket, de a rendőrség munkatársait is riasztották, így eljárás indulhat a bejelentővel szemben.