Két évvel strokja után először adott interjút!„Idegen vagyok, érted... megoperáltak, kész, Kulka János” – kezdte interjúját a Kossuth-díjas színész, aki afáziával, vagyis agyi sérülés következtében kialakult beszédzavarral küzd. Logopédusa szerint minden ott van az agyában, csak az artikuláció jelenti a nehézséget. Ennek ellenére elképesztő fejlődést mutat, és remek humorából semmit sem veszített.

Kulkát zeneterápiával kezdték fejleszteni, saját dalait hallgatva, énekelve gyógyult. Azóta személyes missziója, hogy más betegeknek is segítsen, gyakran jelenik meg meglepetésvendégként a zenés foglalkozásokon.

Fejlődése, gyógyulása kapcsán arról is szót ejtett, hogy hogyan tovább. A kérdésre, miszerint vállal-e még színházi szerepeket, a következőt válaszolta:

– Soha többet – jelentette ki, de hozzátette: a filmszerepektől nem zárkózik el. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy ősszel visszatér a mozivászonra, a Liza, a rókatündér rendezőjének új thrillerében szerepel majd.

Mint ismeretes, a színész 2016 áprilisában kapott sztrókot. Néhány fontos színházi és televíziós szakmabeli eseményen részt vett ugyan, sőt, szavazásra is buzdított a választás előtt, ám ezeket leszámítva nem mutatkozik a nyilvánosság előtt. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész 2018 májusában hivatalosan is felmondott munkahelyén, a Katona József Színházban, a Blikk pedig megtudta júniusban, hogy az otthonát is eladta, hogy végleg megszabadulhasson a nyomasztó emlékektől.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!