Itt a legfrissebb előrejelzés!Ma kezdődik

A legfrissebb előrejelzések szerint ez lehet az év legmelegebb hete, a hőség már-már elviselhetetlen lesz. Szerdán 'kevés fátyol- és gomolyfelhő, sok napsütés várható. Csapadék nem valószínű, de egy-egy zápor, zivatar nem kizárt. A déli szél a Dunántúlon megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 31, 36 fok között alakul' - írja a met.hu jelezve, már öt megyében is másodfokú figyelmeztetés lesz a hőség miatt.

Másodfokú riasztás

Csütörtökön aztán már komoly veszélyben lehetnek a melegrekordok is. A Országos Meteorológia Szolgálat szerint a 'kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett sok lesz a napsütés, csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között alakul.' Az ország egészére másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben a hőség miatt, ami aztán péntekre is érvényes lesz.

Péntek a csúcs

Pénteken 'nagyrészt gomolyfelhős, napos idő várható, majd délután, este nyugaton már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és ott elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. A déli, délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik, majd délután a Dunántúlon északira, északnyugatira fordul. Zivatarok környezetében viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között alakul' - írja a met.hu.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!