Nagyon komolyan kell venni az alábbi jelzéseket!
A depressziót manapság a 21. század pestisének nevezik. A tanulmányok azt bizonyítják, hogy ez is hasonlóan kezelhető, ahogyan minden más betegség, de első lépésben fel kell fedezni és ki kell zárni egyéb állapotok fennállásának lehetőségét.

Vannak bizonyos figyelemfelkeltő jelek, amelyek arra utalnak, hogy depresszió lehet a háttérben. A következők tartozhatnak ide:

Fáradtság

Az energiahiány napokig tart és bár a rutinban, a napi gyakorlatban semmilyen lényeges változás nem következik be, mégis, amint felébredsz reggel, máris hullafáradtnak érzed magad.

Haszontalanság érzése

Azt érzed, hogy semmi hasznod a világon és néha már az öngyilkosság gondolata is végigfut az agyadon. Akár a halálfélelmed is megszűnhet, hiszen semmi értelmét nem látod az életben maradásnak, az életnek.

Koncentrációs és / vagy memóriaproblémák

A fontos dolgokat is kezded elfelejteni és egyszerűen nem emlékszel lényeges nevekre, telefonszámokra. Ha hallgatsz valakit vagy olvasol egy könyvet, nagyon nehezen tudsz koncentrálni, hiszen nem igazán érdekel az, ami körülötted folyik.

Alvászavar

Lehet szó álmatlanságról vagy hosszabb alvásigényről is. Még egy hosszabb éjszaka után is képes lennél még többet aludni. Nincs energiád és úgy érzed, hogy ez egész napot ágyban tudnád tölteni.

Súlyváltozás

Hirtelen felszedsz vagy leadsz pár kilót. Hatalmasra nő az étvágyad, mindegy mennyit eszel, nem tudsz jól lakni vagy éppen elfelejtesz enni, függetlenül a körülményeidtől.

Közöny

Már azok az emberek és dolgok, tevékenységek sem okoznak számodra örömet, amelyeket egykor szerettél, amelyekért egykoron rajongtál. Folyamatosan unott vagy és semmi kedved barátokkal találkozni vagy programokon részt venni.

Le vagy hangolva

Folyamatosan szomorú vagy ideges és ingerült, de talán még te magad sem tudod pontosan meghatározni, hogy mi van veled.

Romló egészségi állapot

Hirtelen fájdalmat érzel az ízületeidben vagy a hátadban, emésztési problémáid lehetnek. Ezek körül egyik sem magyarázható meg egyértelmű okokkal. Szokásos kezelésekre sem tapasztalsz javulást.