Ahelyett, hogy áthívnád az ezermester ismerősödet, inkább próbáld meg ezt!
Ma már a legrosszabb rémálmok között szerepel, hogy gond adódik a wifivel. Ez általában a kedvenc sorozat legújabb epizódjának nézése közben, kutatómunkát igénylő munkahelyi vagy iskolai projekt készítésénél történik meg, vagy akkor, ha élet-halál kérdése, hogy átmenjen egy üzenet.

A router útjai kifürkészhetetlenek, de most megvan a megoldás arra az esetre, ha úgy dönt, rendetlenkedik. Ez pedig a Wifipedia, a  UPC wifi-kisokosa, ahol minden hálózati problémára megvan a megoldás.

Szakértő nélkül is lehet boldogulni az online világban

Az internet ma már nélkülözhetetlen része a mindennapoknak, a munkának és a szociális kapcsolatoknak, valamint általánosságban az egész életnek. A munkahelyi feladatok jelentős részéhez is szükséges, azonban a net nyújtotta lehetőségeket a magánéletben és otthon élvezi ki az ember igazán.

internet

     

Ezen keresztül lehet tájékozódni, kapcsolódni a  közösségi mediához ,  valamint tartani az ismerősökkel és a családdal a kapcsolatot. Ezzel lehet használni az okoseszközöket és rákeresni bármire, ami érdekfeszítő, vagy szükség van rá. Ez lehet egy recept vagy egy étterem címe, a legújabb kedvenc sláger vagy akár a pingvinek szerelmi életének titkai.

Ne a szomszédnak szólj

Na de, mi van akkor, ha probléma adódik az otthoni wifivel? Ismerős az érzés, amikor hirtelen eltűnik az internet, bezárul az ajtó, az ember pedig megsemmisülten, a világtól elzárva és egyenesen a középkorban érzi magát. Ilyenkor lehet kétségbeesett posztban segítséget kérni az ismerősöktől a Facebookon, esetleg áthívni a szomszéd ezermestert, abban reménykedve, hogy a modem beállításaihoz is ért. Fel lehet hívni a barátnőket, akik valószínűleg semmivel sem tudnak majd többet. Pontosan ezekre az esetekre kelt életre a Wifipedia oldal, vagyis a wifi-kisokost.

A gyakori és ritka problémák is benne vannak

A Wifipedián könnyen értelmezhető cikkekben van válasz a különböző hálózathoz kapcsolódó problémákra, többek között arra, mi a teendő, ha elszáll az internet, vagy hogyan módosítható a wifi-jelszó, illetve miként lehet biztonságossá tenni az otthoni hálózatot. A wificikkek címkékkel ellátottak, vannak köztük hasznos, technológiai jellegű és szórakoztató tippek, de a biztonságos internetezésről is bőven akad olvasnivaló.

Szó esik benne arról, hogy hogyan lehet távol tartani a zsarolóvírusokat, melyek esetében támadás után csupán váltságdíjért lehet visszakapni a titkosított adatokat és képeket a hackerektől.  A legtöbb wifit érintő probléma egyébként könnyedén orvosolható, csak eddig nem volt hozzá használati utasítás. Érdemes ezért ellátogatni a www.wifipedia.hu (IDE KATTINTVA) oldalra, nemcsak baj esetén, hanem akkor is, ha valaki tájékozódni szeretne a hálózatok világáról.