Újabb részletek derültek ki!Most már egészen biztos, hogy még élt a borsodnádasi K. Csenge, amikor lemeztelenített testét a 21 éves B. Roland egy vízzel teli aknába dobta – állapította meg az ügyben kirendelt hivatalos orvos szakértő.

Hosszú ideig csak az elsődleges szakértői véleményekre hagyatkozhattak a nyomozók és a gyanúsított is, ami szintén a fulladást jelölte meg a fiatal lány halálaként. Csenge feltételezett gyilkosa átesett már elmeorvosi vizsgálaton is, kóros elváltozást nem találtak nála, így a büntethetőségének nincs kizáró oka.

Dr. Boschánszky Iván, a gyanúsított védőügyvédje a Blikknek elmondta, nagy kérdés, hogy a bíróság miképpen értékeli majd a nyomozás során begyűjtött adatokat.

'A kritikus órákban ugyanis védencemen kívül nincs más tanú, aki el tudná mondani, hogy pontosan mi történt. Ő pedig azt állítja, hogy csak azután tette az áldozat testét a csatornába, miután meggyőződése szerint már halott volt. Abban az esetben, ha az ítészek elfogadják, amit mond, akkor ez egy gondatlan emberölés, ami jóval kisebb büntetést von maga után, mintha szándékosan megölt volna valakit' - mondta.

A Vasárnapi Blikk úgy tudja: a tíz hónapja előzetes letartóztatásban lévő B. Roland egyre rosszabb állapotban van. Napról napra jobban tudatosul benne, hogy tettének mindenképpen súlyos következményei lesznek. De gyötri a bűntudat a fiatal lány halála miatt is.

Tavaly szeptemberben Csenge édesanyja kért segítséget a hatóságoktól, hogy nem érkezett haza a lánya. Egy nappal később a templom melletti vízaknában találtak rá a holttestére.

Kiderült: a feltűnően szép lány azon az estén a barátaival készült szalonnát sütni, végül azonban nem oda ment, hanem B. Rolanddal találkozott. A szintén a településen élő fiatalember elmondása szerint a randevú alatt Csenge kétszer is elment valahová. Másodjára eszméletlen állapotban talált rá: a lány orra vérzett, ruha pedig alig volt rajta.

Állítólag B. Roland, miután nem érezte a lány pulzusát, még egy ideig ült mellette, majd miután azt hitte, hogy meghalt, a vízgyűjtő aknába dobta. A feltételezett gyilkos először mindent tagadott, a hazugságvizsgálaton azonban megbukott, ezután pedig vallomást tett a rendőrségen.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!