A jó hír még itt nem ér véget!Gyorsított eljárásban, állatkínzás miatt állították bíróság elé azt a Pápa környéki, 22 éves férfit, aki elvágta a kutyája nyakát, mert idegesítette az ugatása – közölte a Pápai Járási Ügyészség.

A férfi a késelés előtt 3 hónapig tartotta láncra kötve az 1 éves keverék kutyát, és április 29-én este egy barátjával otthon italozott, amikor a kutya ugatni és vonyítani kezdett a feltekeredett lánc miatt. A részeg férfi kétszer kiment az udvarra megigazítani a láncot, de másodjára olyan idegesen közelített, hogy a kutya megtámadta. A dühös férfi ezért elhatározta, hogy megöli, és megélezett egy 18 centis pengéjű kést, hogy elvágja az állat nyakát. Odament a kutyához, a bal kezével befogta a száját, a jobb kezében tartott késsel pedig több mély vágást ejtett a nyakán, majd lecsatolta a kutyáról a láncot, és az elfutott.

A férfi, aki ezután a barátjával és a feleségével folytatta az italozást, de másnap hiába kereste az udvaron a döglött állatot, az ugyanis visszaszaladt a korábbi gazdájához, és elbújt az udvarán. Az egykori tulajdonos május 1-én, reggel egy utánfutó alatt találta meg, és hívta a rendőrséget. Állatorvosi beavatkozás mentette meg a rémült állatot. (Ügyészség)

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!