Szívszorító amit a levél tartalmazott.Ismerős az a helyzet, amikor mindig az ártatlanok fizetnek meg mások hibájáért? Ez a történet is erről szól, hogy felhívja a figyelmet a felelősségünkre másokért és magunk felé, hogy soha ne vezessünk részegen! Ám ez inkább a tapasztalatlan fiatalokat érinti.

Amikor a fiatal haldokló lányt kihúzták az összetört kocsiból, már öntudatlan volt, de ezt a levelet találták a markában:

'Kedves Anya!

Elmentem abba a buliba, de emlékeztem arra, amit mondtál. Hogy ne igyak, ha vezetek, és ne csináljak hülyeséget. Szóval egész este nem ittam alkoholt. Az elején nehéz volt, mert mindenki befolyásolni akart, de talán éppen ezért is, a végén már büszke voltam magamra, hogy felelősségteljes vagyok. Nem ittam és vezettem, anya, ahogy kérted. Szeretném, ha ezt tudnád! Tudom, hogy a helyes dolgot tettem, és tudom, hogy mindig igazad van. Mégis, amikor mentem hazafelé, az egyik kocsi nem látott, és nekem jött. Hallottam, ahogy a mentősök és a rendőrök azt mondják, hogy a másik sofőr részeg. És most nekem kell megfizetni érte. Hogy történhet ez meg? A másik sofőr is feltételezhetően ugyan abban a buliban volt, és ő ivott is. Bárcsak neki is elmagyarázta volna valaki, hogy ez milyen veszélyes. Esküszöm, hogy én nem ittam semmit, anya! És most mégis... Mondd meg apáéknak, hogy szeretem őket!'

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!