Vasárnap elhunyt, a hírt a család közölte az MTI-vel vasárnap.Életének 91. évében ma elhunyt Lorán Lenke színésznő - a hírt ma délelőtt a család közölte az MTI-vel. A Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész május elsején töltötte be 90. életévét. A kerek évfoedulót a kórházban ünnepelte, ahova két hónappal korábban került be.   

Lorán Lenke 1927. május elsején született Győrben. Eredetileg balett-táncosnak készült, de már gyerekként jobban érdekelte a színészet. 12 évesen már forgatott, az 1939-es, Éjjeli zene című filmben volt látható. Makay Margit stúdiójában végzett, majd 1943-ban a Fővárosi Operettszínházhoz szerződött.

1945-1966 között a Művész Színház, a Vidám Színpad, a Magyar Néphadsereg Színháza, végül a Petőfi Színház tagja volt. 1966-1998 között újra a Vidám Színpadon játszott. 1998-ban a Mikroszkóp Színpad tagja lett.

Elsősorban páratlan energiájú és humorú komikaként volt ismert, és főként vígjátékokban játszott, de komolyabb karakterszerepekben is emlékezetes alakításokat nyújtott.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!