Nem akart hinni a szemének!Emmát és édesanyja vásárlás közben kapta azt a borítékot, amire csak annyi volt írva: Nyiss ki! A két nőt annyira megérintette a gesztus és a boríték tartalma, hogy a megírták a közösségi oldalukon.

„Ma az édesanyámmal a gillinghami szupermarketbe mentünk vásárolni. Egyszer csak ezt hallottam: „Tessék, kedvesem”, majd egy férfi odaadta anyámnak a levelet. Semmi nem volt rajta, csak hogy „Nyiss ki!”

Nem láttam a férfi arcát, mert gyorsan eltűnt a tömegben (mikor az édesanyám kinyitotta a borítékot, a parkoló tele volt emberekkel).
A borítékban egy cédula volt: „Ez egy véletlenszerű, kis jótett… nem kell visszafizetned, de adj cserébe egy kis kedvességet másoknak… ez volt az én részem… te mit fogsz tenni?” John. (A cédula mellett 50 font is volt a borítékban.)

Nos, igen. Nem tudom, ki vagy és honnan jöttél, miért voltál ilyen bőkezű velünk John… Nem tudhattad, hogy a nő, akinek a kezébe adtad ezt a levelet (az édesanyám) nemrég veszítette el a fiát (szeretett testvéremet), és el kellett temesse. Mi éppen arról beszélgettünk, hogyan tudnánk összeszedni a pénzt a temetésre… 

Te nem tudhatod, mennyit segítettél ezzel a véletlenszerűen kiválasztott jótettel az édesanyámnak, akinek az elmúlt hetekben voltak a legszörnyűbb, legsötétebb napjai.

Teljes szívemből köszönöm, és nagyon remélem, hogy megtudod, hogy a tetted sokkal több volt egy „kicsi, véletlenszerű jótettnél”.

 

Szívélyes üdvözlettel: Emma”

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!