Oszd meg ha szerinted is botrányos!Felmerült az egységes egészségügyi alapdílapdíj, mely az előzetes tervek szerint havi 11 ezer forint lenne mindenkinek, aki elmúlott 18 éves.Ezt a díjat minden 1 év felettinek meg kellene fizetnie, a nyugdíjasoknak is kötelező költség lenne.

A mostani TB 7110 forint,a mi ezt jelenti, hogy ez egy viszonylag nagy emelés lenne ahhoz képest az pedig mindenképpen újdonság, hogy a nyugdíjasoknak is meg kellene fizetni! Csak néhányan kapnának mentességet alóla, a nagyon alacsony jövedelműek és a közmunkából élők.Nos a másik lehetőség az egészségügy kis pénzzel való megtoldására vizitdíj bevezetés, amely meglepő módon az előzetes közvélemény kutatások szerint nem is olyan borzasztó dolog, ugyanis a témában megkérdezett emberek 2/3-a megfizetné és támogatná ha ezzel javítható lenne az egészségügy jelenlegi helyzete. 

A válaszadók kétharmada (63 százalék) akár vizitdíjat is hajlandó lenne fizetni, ha a befolyó pénzt az állam az egészségügy fejlesztésére fordítaná. Ebben a kérdésben teljes egyetértés mutatkozik minden vizsgált társadalmi csoportban, és mindenhol hajlandó lenne fizetni a többség. 

Azt azonban sajnos le kell szögezni, hogy az egészségügyben nem csupán az anyagi források szűkössége miatt vannak problémák, hanem személyi kérdések miatt is..tisztelet a kivételnek, de sajnos rengeteg olyan ember dolgozik az egészségügyben, aki nem odavaló, mert az hagyján, hogy empátia nincsen bennük, de még emberség sem! És abban azt hiszem mindannyian egyetérthetünk, hogy ez nem pénz kérdése…pénz kérdése az, hogy milyen gépekkel dolgoznak, pénz kérdése az, hogy mi a reggeli, vagy hogy hogy néz ki a kórterem, de az emberi kedvesség, a jó szó nem pénzkérdés és sajnos ennek is sokszor híján van az egészségügy. 

AZ előbb említett kutatásból kiderült egy meglepő dolog is, 10 megkérdezettből 7 azt mondja, hogy nem olyan rossza magyar egészségügy és hogy szokott hálapénzt is fizetni ha használja az egészségügyet! 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!