Durva poloska invázióra számíthatunk!Megállíthatatlanul árasztják el Magyarországot a poloskák. Egyre korábban, idén már augusztusban megjelentek a rovarok, egyes helyeken már a lakásokban is lehetett találkozni a lámpafényre berepülő poloskákkal. A hűvösebb időszakban igazi invázióra lehet számítani, akkor ugyanis már a hideg elől keresik maguknak a búvóhelyet.

Ha helyenként már most érzékelni véljük a jelentősebb egyedszámot, az azt jelentheti, hogy bizonyos fertőzött körzetekben ősszel még nagyobb invázióra számíthatunk, mivel valószínűleg megnőtt a poloskafaj helyi népessége - árulta el Dr. Vétek Gábor, a Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar Rovartani Tanszékének docense a portálnak.

- A kártevő most már biztosan nem fog eltűnni Magyarországról, sőt minden bizonnyal kevesebb sem lesz belőle, és mind nagyobb területen terjed majd el - mondta Dr. Vétek Gábor.

Az enyhe telek és nyárias ősz kedvező környezet a poloska számára. Egyelőre azonban még nem lehet tudni, hogy milyen mértékben özönlik majd el az országot - a szakértő szerint akár a hirtelen növekedés sem zárható ki.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!