Hihetetlenül látványos lesz az eredmény!A muskátlinál aligha akad népszerűbb, hálásabb és látványosabb balkonvirág! Remekül érzi magát kertben, erkélyen, teraszon is, viszont ha az ablakodba rakod, akkor is gyönyörű látványt érhetsz el. Hogy mi a titka a tökéletes, dús és buja virágzásnak? Nem is gondolnád, milyen egyszerű!

​​​​

1. Állott vízzel locsold

Sokszor egyszerűbbnek tűnik megnyitni a csapot, teletölteni a locsolókannát és azzal 'etetni' a növényt, azonban jóval hálásabb, ha mégsem így teszel. Az állott víznek azért örül jobban a muskátlid, mert hőmérséklete tökéletes lesz a számára, ezen felül pedig a csapvízben jelen lévő klór is eltávozik az állás során, ez pedig külön jó hír a növényednek.

2. Ösztönözd kávéval

A kávézacc nem más, mint egy napi szinten termelődő hulladék, mely a kukában landol. Pedig nagy kár érte. A muskátlid egyenesen rajongóddá válik, ha néha adsz neki belőle egy keveset a földjébe. Egészen új életre kel tőle a növény.

3. Szabadítsd meg az elhalt virágoktól

Az elszáradt virágok nem csak a látványt rontják, de abban is akadályozzák kedvencedet, hogy az új hajtásokra tudjon koncentrálni. Igazán nem nagy fáradtság lecsippenteni az elhalt részeket, mégis annál nagyobb lesz az eredmény.

4. Módjával locsold

Nagy a vízigénye a muskátlinak, de egy dologra igazán háklis: a pangó vízre. Olyankor locsold, amikor földje már száradni kezd, és ne hagyd, hogy szegény tocsogjon a virágláda alján összegyűlt vízben. Ez kimondottan rossz hatással van rá.

5. Etesd banánnal

Na persze nem a gyümölccsel, hanem annak a héjával. A banánhéj olyan tápanyagokat tartalmaz, melyek nagy kedvencei a muskátlinak. Burjánzó virágözönnel fogja meghálálni a gondoskodásodat.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!