Vádat emeltek Miskolcon egy 26 éves férfi és fiatalkorú társa, egy 16 éves lány ellen, akik 2016 augusztusában egy idős férfit próbáltak kirabolni a városban.A vádlottak és a társaságukban lévő 11 éves fiú a bűncselekményt megelőzően Miskolc belvárosában sétáltak a déli órákban, mikor elhatározták, hogy a náluk lévő gázspray-t használva valakitől – lehetőség szerint egy idős személytől - pénzt fognak szerezni, amit majd egymás között elosztanak.

A vádlottak a város főutcáján figyeltek fel a 93 éves férfira, akit a gyermekkorúval együtt követtek a közelben lévő lakásáig. A kapu előtt körbevették az idős embert és a vádlottak gyermekkorú társa megkérdezte tőle a pontos időt, majd amikor a sértett az órájára nézett, a férfi a gázsprayvel az arcába fújt. A vádlottak végül nem tudtak elvenni semmit a sértettől, mert a férfi segítségért kiáltott miközben ő is elővette a zsebében lévő paprika spray-t, mire a támadók elmenekültek.

Az ügyészség vádiratában az előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben fegyházbüntetés kiszabására, míg a szabadlábon lévő – bűnsegédként vádolt – fiatalkorú lánnyal szemben javítóintézeti nevelés elrendelésére tett indítványt a Miskolci Járásbíróságnak. A vádlottak gyermekkorú társa nem büntethető, mert a bűncselekmény elkövetésekor még a tizenkettedik életévét sem töltötte be. (Ügyészség.hu)

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!