Erre nagyon vigyázz! Oszd meg másokkal is hogy tudjanak róla!A tagállamokat a kockázatról az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) keresztül értesítették, mert a termékből a megengedett határértéket (1 mg/kg) meghaladó mennyiségű higany tartalmat találtak benne a laboratóriumi vizsgálatok során.

A megengedett határértéket meghaladó mennyiségű higany tartalmat mutattak ki a laboratóriumi vizsgálatok abban a vietnami halszállítmányban, ami egy belga vállalkozáson keresztül érkezett az Európai Unió területére. Innen holland közvetítőn keresztül került Magyarországra.

A magyar élelmiszerbiztonsági hivatal (NÉBIH) felvette a kapcsolatot a termék magyarországi forgalmazójával. A vállalkozás gyors intézkedésének köszönhetően az érintett tétel már nem kerül kereskedelmi forgalomba, és értesítik a vásárlókat a termékvisszahívásról.

Tekintettel arra, hogy a kardhal szállítmány szeletelt, és fagyasztott élelmiszerként hosszú lejárati idővel került a forgalomba, a NÉBIH arra kéri a vásárlókat, hogy ellenőrizzék a 2016. november 28-át követően vásárolt fagyasztott hal termékeket.

Aki rendelkezik az alábbi azonosítókkal ellátott termékkel, semmiképp se fogyassza el, hanem vigye vissza a vásárlás helyére!

A visszahívásban érintett termék adatai:

Termék neve: Kardhal filé (fagyasztott) Latin megnevezés: Xiphias gladius Cikkszám: KHFILSA Tételazonosító: 150709-4 Kiszerelés: védő jégréteggel műanyag tasakban Származási hely: Vietnam A visszahívás kizárólag csak a fentiekben megnevezett azonosítókkal ellátott terméktételt érinti.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!