Saját testi épségükkel nem törődve védelmezték őket. - VideóEgy négyéves kisfiú, és egy egyéves kislány életét mentette meg két pitbull, akik gondolkodás nélkül vetették rá magukat egy veszélyes mérges kígyóra egy floridai ház kertjében. „Ha megmarta volna őket, teljesen biztos vagyok benne, hogy nem élték volna túl” – mondta a gyerekek nagymamája, Melissa Butt a CBS Newsnak.

A nő elmondta: a kígyó a két gyerekek közvetlen közelében volt, amikor a két pitbullja rátámadt. Először a 9 hónapos Paco vette észre e gyerekekre leselkedő veszélyt, majd a 3 éves Slayer volt az, aki végül megölte a kígyót. „Ő szokta elintézni az ilyen helyzeteke. Nagyon védi a családját” – mesélte el Butt Slayerről.

A kígyó először Pacót marta meg a lábán, Slayer ezután támadt rá a hüllőre. „Majdnem kettéharapta” – mondta el Butt. Az eb azonban nem úszta meg sebesülés nélkül. A rezesfejű mokaszinkígyó kétszer is megmarta a pofáján, ami a méreg hatására majdnem a kétszeresére dagadt.

Mindkét ebet azonnal állatorvoshoz vitték, ahol végül sikerült megmenteniük az életüket. A kevésbé sérült Paco hamar teljesen rendbejött, míg Slayert szerdán engedték haza hálás családjához.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!