Mégis mit ehetünk még akkor?!Az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Felügyelet, az FDA megerősítette azt az évek óta terjengő, sokak által átverésnek titulált pletykát, miszerint szervetlen arzént adnak a tápos csirkéknek.

Talán jobb lett volna, ha ezt sosem osztják meg velünk?

Most azt gondolják kedves olvasók, hogy ezt az anyagot úgy sem használják csak Amerikám. Sajnálatosan NEM, hiszen Magyarországon is ezt kapják a csirkék az ennivalóba keverve.

Ez a leggyakrabban használt arzén tartalmú hozamfokozó a ROXARSONE. Ez az anyagi fokozza a növekedést, színt ad a baromfihúsnak és eltünteti a parazitákat.

Ez az anyag, ami önmagában nem is volna veszélyes, a csirkék szervezetében méreggé alakul bomlástermékként.

Mégis mit okozhat az arzén az ember szervezetébe kerülve?

Az arzént, mint egy betegség kiváltó okát, kapcsolatba hozták már húgyhólyag-, tüdő-, bőr-, vese-, és vastagbélrákkal, kisebb mennyiség rendszeres bevitele pedig részleges bénuláshoz és cukorbetegséghez vezethet.

Nyílt titok, hogy hazánkban is ezzel etetik a csirkéket, amit nem is cáfolnak a hatóságok, azt viszont igen, hogy komoly betegségeket okozhat ez az anyag.

A bevizsgált minták több, mint 70%-ban kimutatták a mérgező anyagot. Most már csak két kérdés marad:

- A háztáji csirkével is ez a helyzet, illetve, akkor mostantól miből csináljuk a rizses csirkét vagy a csirkepaprikást…?

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!