Ellenőrzések a 16. héten - Az Igazgatóság munkatársai április 16. hetében fokozott ellenőrzéseket végeznek az illetékességi területükön szálláshely szolgáltatást nyújtó adózók körében. Az ellenőrzések főként a bizonylatkiállításra vonatkozó előírások teljesítését vizsgálják, de emellett a foglalkoztatások és a nyilvántartások vezetésének szabályszerűségére is kiterjedhetnek.BÁCS-KISKUN MEGYE
Fokozott ellenőrzések a megyében
A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó – és Vámigazgatósága munkatársai a húsvéti ünnepeket megelőző héten fokozottabban ellenőriznek a megyében, különösen a nagyobb városok (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Baja, Kalocsa, Kiskőrös) piacain, vásárcsarnokaiban. Kiemelten vizsgálják a revizorok a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, valamint az áruk eredetét.

BARANYA MEGYE
Áprilisi ellenőrzések Baranyában
Áprilisban Pécsett, Sásdon, Harkányban, Mohácson és környékükön, elsősorban a nyugtaadást, az alkalmazottak foglalkoztatását, valamint az online pénztárgép használatát vizsgálják, illetve forgalomszámlálást végeznek a NAV Baranya Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai. A húsvéti ünnepekhez kötődően keresett termékeket (például sonka, tojás, édesség, ajándéktárgyak) árusítók, valamint a piacokon, vásárokon értékesítők számíthatnak ellenőrzésre. A hónap folyamán székhelyellenőrzésekre is sor kerül. Az ellenőrzések elsődleges célja a szabálytalankodók kiszűrése, a valós forgalmi adatok megállapítása, az adózási fegyelem javítása, valamint a vásárlók és a költségvetés érdekeinek védelme.

BÉKÉS MEGYE
Április 18-a és 23-a között várható helyszíni ellenőrzések
2017. április 18-23. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban Békéscsabán és Orosházán ellenőrzik próbavásárlásokkal a személyszállító tevékenységet folytató vállalkozásokat, valamint a piaci kiskereskedelmi tevékenységet végzőket. A vizsgálatok során a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az áruk eredetét, valamint az online pénztárgép használatát is ellenőrzik a NAV revizorai, pénzügyőrei.

HEVES MEGYE
2017. 16. hetében várható operatív ellenőrzések Heves megyében
A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága operatív adóellenőrei 2017. év 16. hetében az alábbi településeken tervezik helyszíni ellenőrzések lefolytatását:

április 18. (kedd): Gyöngyös, Gyöngyöshaöshalász
április 19. (szerda): Heves
április 20. (csütörtök): Ecséd
április 21. (péntek): Eger, Kerecsend
A vizsgálatok során az adóellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az újonnan online pénztárgép használatára kötelezett kör ellenőrzésére is.

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE
Ellenőrzési helyszínek 2017.16. hét
Az igazgatóság által kijelölt, operatív ellenőrzésekkel érintett kiemelt helyszínek:

április 18. (kedd): Szolnok
április 19. (szerda): Szajol
április 20. (csütörtök): Túrkeve
április 21. (péntek): Karcag

NÓGRÁD MEGYE
Helyszíni ellenőrzések Nógrád megyében a 16. héten
A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága Operatív Ellenőrzési Osztálya 2017. év 16. hetében az alábbiaknak megfelelően tervez helyszíni ellenőrzéseket:

április 18. (kedd): Szécsény és környéke;
április 19. (szerda): Balassagyarmat, Nógrádkövesd, Bercel, Nógrádsáp;
április 20. (csütörtök): Pásztó, Szurdokpüspöki, Jobbágyi, Egyházasdengeleg;
április 21. (péntek): Salgótarján és környéke.
Az ellenőrzések során a revizorok elsősorban a kereskedelmi, vagy vendéglátó tevékenységet folytató, valamint az online pénztárgép használatára 2017. január 1-től kötelezett adózók vonatkozásában vizsgálják a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgép használatának jogszerűségét, valamint az alkalmazottak foglalkoztatásához kapcsolódó bejelentések szabályszerűségét.

A fentieken túlmenően a revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Tavaszi ellenőrzés-sorozat
Idén tavasszal is fokozott ellenőrzést tervez a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2017. április 7. és 28. között a megye egész területén.

A vizsgálatok elsősorban a húsvéthoz kapcsolódó szezonális termékek, ajándéktárgyak, díszek, húsok, húskészítmények, zöldségek, gyümölcsök, édességek értékesítésével foglalkozó árusokat érintik. Ugyancsak ellenőrzésre számíthatnak a fizetővendéglátással, szálláshely-szolgáltatással, szépészeti és testedzési szolgáltatással, kisállat kozmetikával foglalkozó adóalanyok.

Az ellenőrök a bizonylat kiállítási kötelezettség és a foglalkoztatáshoz fűződő bejelentési kötelezettség teljesítését, valamint az online pénztárgépek jogszerű használatát, illetve a forgalmazott áruk eredetét vizsgálják.

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE
Operatív ellenőrzések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei helyszínei
A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága az ellenőrzések kiemelt helyszíneinek nyilvánosságra hozatalával szeretné felhívni az adózók figyelmét, hogy bizonylatolási kötelezettségüknek körültekintően tegyenek eleget.

A közzétett adatok nem zárják ki, hogy a NAV ellenőrei máshol is fognak ellenőrzést tartani, azonban a megjelölt településeken teljes bizonyossággal jelen lesznek.

A 2017/14. heti operatív ellenőrzések helyszínei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében:

április 10. (hétfő): Nyíregyháza,
április 11. (kedd): Kemecse, Tiszalök
április 12. (szerda): Nyírmada, Nyírkarász
április 13. (csütörtök): Kisvárda
április 14. (péntek): –

VESZPRÉM MEGYE
Operatív ellenőrzések helyszínei Veszprém megyében a 16. héten
A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága operatív ellenőrzési osztály adóellenőrei az alábbi helyszíneken végeznek ellenőrzéseket az adózók jogkövető magatartásának támogatása, elősegítése érdekében a vendéglátás, szálláshely szolgáltatás, taxisok, pékségek, szépészeti szolgáltatásokat végző adózók körében:

április 18. (kedd): Balatonalmádi
április 19. (szerda): Pápa
április 20. (csütörtök): Zirc
április 21. (péntek): Veszprém
Az ellenőrzések a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítésére, az alkalmazottak adóhatósághoz történő bejelentésének szabályszerűségének ellenőrzésére, az árueredet ellenőrzésére, valamint az online pénztárgép használatával kapcsolatos rendelkezések betartásának ellenőrzésére irányulnak.

Forrás : nav.gov.hu

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!