Rettenetes ami történt.Autójával elsodort egy takarásból előbukkanó kislányt a sofőr. A helyiek nagyon megverték.

Szabálytalanul közlekedő, takarásból előjövő gyereket ütött el egy nő múlt szombaton a Borsod megyei Encsen. A gázolás során a gyerek súlyos sérüléseket szenvedett, az időközben helyszínre érkező rokonok, ismerősök pedig nekiestek a nőnek: ököllel ütötték, fogait kiverték. Az autóban is kárt tettek.

Az Indexnek nyilatkozó rendőrségi szóvivő így írta le a baleset körülményeit:

A SOFŐR AUTÓJA ELÉ EGY, AZ ÚT MENTÉN PARKOLÓ GÉPJÁRMŰ TAKARÁSÁBÓL EGY 5 ÉVES KISLÁNY SZALADT KI. AZ ASSZONY ÉSZLELVE A GYERMEKET MEGPRÓBÁLTA ELRÁNTANI A GÉPJÁRMŰVE KORMÁNYÁT, DE AZ ÜTKÖZÉST MÁR NEM TUDTA ELKERÜLNI. A BALESETET KÖVETŐEN A SOFŐR A HELYSZÍNEN MEGÁLLT ÉS KISZÁLLT GÉPJÁRMŰVÉBŐL. TÖBB HELYBELI A GYERMEK SEGÍTSÉGÉRE SIETETT, MÍG TÖBBEN AZ ASSZONYT KEZDTÉK HIBÁZTATNI A TÖRTÉNTEKÉRT, MAJD KÉT FÉRFI, EGYMÁST KÖVETŐEN BÁNTALMAZTA A NŐT, VALAMINT AZ AUTÓJÁT IS MEGRONGÁLTÁK.

A szóvivő azt is mondta, hogy a helyszínre a bejelentést követően néhány percen belül kiérkeztek a rendőrök, akik megnyugtatták a dühös helybelieket, a sofőrt a szolgálati autójukba ültették, a mentőszolgálat munkatársai pedig kórházba szállították a súlyos sérülést szenvedett, elütött gyermeket.

Egy 19 és egy 27 éves helyi férfit állítottak elő és hallgattak ki gyanúsítottként rongálás vétség, valamint garázdaság- és testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, majd az Encsi Rendőrkapitányság mindkét gyanúsítottat őrizetbe vette.

Szeles András, a város fideszes polgármestere az Indexnek utalt arra, hogy a bűncselekmény elkövetői romák voltak.

SAJNOS EZ A SZÉGYENTELJES, FELHÁBORÍTÓ, ÉS SZOMORÚ ESET IS AZT BIZONYÍTJA, HOGY VANNAK OLYAN EMBEREK A KÖZÖSSÉGBEN, AKIK AZ ÁLTALÁNOS EMBERI EGYÜTTÉLÉSI SZABÁLYOKAT NEM TUDJÁK BETARTANI, KIVETKŐZTEK EMBERI MIVOLTUKBÓL ÉS ÁLLATIAS MÓDON VISELKEDTEK, EZ A VISELKEDÉS PEDIG MINDENFÉLEKÉPPEN ELFOGADHATATLAN. EZ A KÖZÖSSÉG ÉVEK ÓTA OTT ÉL, ÉS NEM VÁRHATÓ, HOGY A TAGJAI EGYIK PILLANATRÓL A MÁSIKRA MEGVÁLTOZZANAK. ÉN ABBAN BÍZOM, HOGY AKIK BÁNTALMAZTÁK A HÖLGYET A LEHETŐ LEGSZIGORÚBB BÜNTETÉST FOGJÁK KAPNI AZ ELJÁRÁS VÉGÉN. AZT KÍVÁNOM A SÉRÜLT KISLÁNYNAK ÉS A BÁNTALMAZOTT HÖLGYNEK, HOGY MINÉL HAMARABB ÉPÜLJENEK FEL TESTI ÉS LELKI SÉRÜLÉSEIKBŐL

– nyilatkozta a lapnak a polgármester.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!